بزرگترین فروشگاه لوازم یدکی و ابزارآلات

گیربکس خودرو

انتخاب خودرو

برندها brands


وظیفه گیربکس در خودرو

گیربکس به مجموعه‌ای از قطعات خودرو گفته می‌شود که وظیفه آن تنظیم دور موتور و انتقال آن به چرخ‌ها توسط سیستم انتقال توان و تنظیم سرعت است. در واقع نقش گیربکس را می‌توان هم‌اندازه‌ی موتور خودرو دانست. به‌طورکلی گیربکس  متشکل از چرخ‌دنده‌ها، تسمه، زنجیر، یاتاقان و جعبه است. نصب گیربکس یا جعبه‌دنده بر روی خودروها باعث می‌شود که چرخ‌ها دور و سرعت مختلفی داشته باشند؛ بدون آن‌که دور موتور از محدوده حداکثری خارج شود. این تقسیم‌بندی بر اساس عملکردشان و قطعاتی که در آن‌ها به‌کاررفته است انجام‌شده است. گیربکس خودرو انواع مختلفی دارد که می‌توان برای مثال به جعبه‌دنده دستی یا دنده‌ای، جعبه‌دنده‌های اتوماتیک، نیمه اتوماتيک، جعبه‌دنده ترکیبی، جعبه‌دنده متغیر پیوسته اشاره کرد.گیربکس متشکل از اجزای گوناگونی است که بسته به نوع اجزا وظایف متفاوتی در خودرو به عهده‌دارند. اگر بخواهیم مهم‌ترین اجزای گیربکس را نام ببریم می‌توانیم به دسته‌دنده ، میل ماهک، ماهک، کشویی دنده و چرخ‌دنده‌ها اشاره‌کنیم.


گیربکس کامل خودرو


یکی از مهم‌ترین وظایف گیربکس تغییر دور گشتاور و قدرت موتور است. در واقع گیربکس می‌تواند دور موتور را کم و قدرت را زیاد کند و یا حتی برعکس آن‌که  بستگی به شرایط جاده و نظر راننده دارد. همچنین گیربکس این امکان را به خودرو می‌دهد که حرکت معکوس داشته باشد. عوامل بسیاری در روغن‌ریزی گیربکس نقش دارند که بعضی از این عوامل می‌توان به گرفتگی هواکش گیربکس، آب‌بندی نبودن واشرهای آب اشاره کرد. در این قسمت به برخی از اجزای تشکیل‌دهنده‌ی گیربکس اشاره می‌کنیم:

شفت ورودی و خروجی

برنجی

توپی

کشویی

ماهک

چرخ‌دنده‌های 1،2،3


آشنایی با انواع گیربکس خودرو

 به‌طورکلی گیربکس‌ها به دسته تقسیم می‌شوند:

گیربکس دنده‌ای

گیربکس اتوماتیک

در گیربکس دستی عوض کردن دنده‌ها به‌وسیله راننده صورت می‌گیرد ولی در گیربکس اتوماتیک عوض کردن دنده بر عهده پردازنده الکترونیکی یا هیدرولیکی است. البته یک نوع گیربکس دیگر به نام CVT وجود دارد که عملکرد بهتری در قیاس با دو گیربکس ذکرشده دارد. مهم‌ترین مزیت این گیربکس در میزان سوخت  مصرفی آن است. این نوع گیربکس با توجه به قدرت گشتاور چرخ‌ها باعث می‌شود که خودرو سوخت کمتری را مصرف کند.  


گیربکس ماشین


مزایای گیربکس دستی

وزن سبک‌تر در مقایسه با انواع دیگر

بازدهی بالا

مصرف سوخت کم


مزیت گیربکس اتوماتیک:

استفاده راحت و آسان به دلیل عدم پدال کلاچ

عدم نیاز به تعویض دنده به‌صورت دستی

 

مزایای گیربکس CVT

استفاده راحت به دلیل نبودن کلاچ

مصرف سوخت بهینه

زیادشدن عمر موتور

بازدهی بیشتر

کاهش گازهای آلاینده

 گیربکس دارای قطعات و لوازم یدکی بسیاری است که نام آن‌ها را به‌اختصار برایتان می‌آوریم: فنر ماهک گیربکس،  خار ماهک تقسیم دنده، پیچ دور گیربکس، کاپ گیربکس، سوپاپ گاز گیربکس، گردگیر میل تعویض دنده، خار موشکی گیربکس بزرگ و کوچک، روغن برگردان بدون سوراخ، پیچ دنده دیشلی میل تعویض دنده. 



خیلی عالی به نظر میاد

بسته بندی محصول جالب بود و به سهولت نصب شد
ارسال شده توسط علی احمدی (تهران) 10 September 2019

آیا این بررسی برای شما مفید بود؟

بله با تشکر از شما
نمایش بیشتر

© Copyright 2019 All Rights Reserved

secured