زمانیکه آمپر آب ماشین بالا رفتن چه کاری انجام دهیم؟
1399/12/19 ساعت 17:51:49

زمانیکه آمپر آب ماشین بالا رفتن چه کاری انجام دهیم؟

یکی از مشکلات اساسی در فصول گرم سال بالا رفتن آمپر آب یا داغ کردن موتور است که باعث بروز مشکل برای رانندگان می شود. دلایل مختلفی می توانند سبب بروز این مشکل شوند که گاها این دلایل ساده و پیش پا افتاده هستند و به راحتی حل شده و در برخی موارد این دلایل تخصصی و پیچیده می باشند که در این وضعیت باید حل مشکل را به افراد مجرب و آموزش دیده سپرد. از برخی مشکلات به وجود آمده به عنوان مثال می توان از مواردی مانند درست عمل نکردن رادیاتور ماشین ، درست عمل نکردن واترپمپ، وجود مشکل در ترموستات و در مواردی فن رادیاتور خودرو و ... نام برد.

باید به این نکته توجه کرد که در مواقع حرکت در مسیرهای سرازیری آمپر آب مقداری کمتر و در سربالایی ها و یا مواقعی که کولر ماشین روشن است امکان دارد عددی بیشتر از حد نرمال خود را نشان دهد. این مساله طبیعی بوده و مشکلی در سیستم ایجاد نمی کند.


بالا رفتن آمپر آب خودرو

بالا رفتن آمپر آب خودرو


هنگام جوش آوردن ماشین چه کنیم

با انجام موارد ساده ای شما می¬توانید به راحتی از بالا رفتن آمپر ماشین خود پیشگیری کنید و هیچگاه با این مشکل رو به رو نشوید. در فصول گرم سال پیش از روشن کردن خودرو و حرکت کردن بهتر است مواردی که در ادامه ذکر می شود را مورد بررسی قرار دهید:

حتما سطح آب رادیاتور خودرو را چک کنید. فن ها را مورد بررسی قرار داده و از عملکرد صحیح آن ها مطمئن شوید. از پر بودن گاز درون کولرها اطمینان حاصل کنید، در صورت وجود کمبود گاز، عملکرد فن ها در حالت تند صورت نمی پذیرد. مجرای انتقال آب و اتصالات آن را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که نشتی در هیچ بخشی وجود ندارد. درب رادیاتور خودرو از دیگر مواردیست که پیش از حرکت باید بسته شدن صحیح آن را بررسی کنید. همچنین باید وضعیت سالم بودن درب رادیاتور بررسی گردد و اگر ایرادی در آن وجود داشت تعویض گردد.

یکی دیگر از دلایل بالا رفتن آمپر ماشین زودتر از موعد می تواند هوای موجود در سیستم خنک کننده باشد. در این موارد بهتر است سیستم خنک کننده را هواگیری کنید، چون هوای موجود در رادیاتور خودرو از گردش دو ماده ی خنک کننده جلوگیری می کند. همچنین باید داخل رادیاتور خودرو در کنار آب، ضدیخ  به میزان کافی نیز وجود داشته باشد. برخلاف تصور افراد ضدیخ باید حدودا دو سالی یک بار عوض شده و در فصل های گرم سال نیز نیاز به ضدیخ از بین نمی رود. علاوه براین مواردی باید پیش از شروع رانندگی بررسی گردد، به عنوان مثال حین رانندگی نیز باید به آمپر آب که در پشت فرمان و بر روی صفحه ای واقع است نیز توجه کنید. نشان گر آمپر می تواند شما را از وضعیت دمای موتور خودرو آگاه کند. 

 

ضد یخ ماشین

ضد یخ ماشین


با رعایت تمام این نکات همچنان امکان بروز مشکل بالا رفتن آمپر وجود دارد. ایرادات به وجود آمده در این موارد تخصصی بوده و باید با مراجعه به متخصصین این حیطه مشکل را حل کرد. بیان این نکته الزامی است که مشکلات اساسی به وجود آمده در خودرو هیچگاه به صورت ناگهانی پیش نخواهند آمد. اگر شما در مورد بررسی اشکالات کوچک سهل انگاری کرده باشید پس از مدتی با یک مشکل پیچیده در خودروی خود رو برو خواهید شد. با توجه به نکات ساده ای که در فوق ذکر شد، از بروز مشکل در موتور و رادیاتور خودرو و همچنین دیگر بخش ها جلوگیری کنید.

 

مکانیک خودرو

مکانیک خودرو


چه اقداماتی هنگام بالا رفتن آمپر آب خودرو باید انجام داد؟

اگر در حین حرکت خودرو متوجه بالا رفتن آمپر آب شویم، در اسرع وقت باید خودرو را متوقف کرده و آن را خنک کنیم. در بعضی مواقع با توقف کامل خودرو و حتی گذشتن مدت زمان معینی، همچنان آمپر آب بالا مانده و کاهش نمی یابد. برای خنک کردن خودرو در این مواقع اولین اقدام باز کردن کاپوت ماشین است، تا گرمای اضافی خارج شود. در این حالت احتیاط کنید به این دلیل که کاپوت داغ است. به دلیل بالا بودن فشار سیستم، به هیچ عنوان درب مخزن و رادیاتور خودرو را باز نکنید؛ چون این امکان وجود دارد که آب به بیرون پاشیده و باعث ایجاد سوختگی در بدن شما شود.

 

کاپوت ماشین

باز کردن کاپوت ماشین


در مرحله ی بعد اگر فن های خودرو خاموش هستند، کولر را روشن کرده و از عملکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل کنید. دور تند فن ها به روند کار کمک شایانی خواهد کرد. اگر در این شرایط فن ها عملکرد درستی نداشتند، روی رادیاتور خودرو آب بریزید. احتیاط کنید که آب روی موتور ریخته نشود، به دلیل این که دما بسیار بالا می باشد و امکان آسیب رسیدن به موتور، سرسیلندر و سایر قطعات وجود دارد.

پس از برگشت دما به حالت نرمال، موتور را خاموش کرده و به دنبال مشکل به وجود آمده در فن ها باشید. در شرایطی مانند ترافیک و در ماشین هایی که فن آن ها مکانیکی می باشد (که به وسیله ی موتور خودرو گردش می کند)، برای کاهش دمای موتور بهتر است هنگامی که ماشین درجا ایستاده است گاز داده و دور موتور به حدود دو هزار رسانده شود. یکی دیگر از دلایل قابل توجه ایجاد مشکل در فن-های الکتریکی، خراب شدن رله فن ها یا سنسور دمای آب می باشد.


 فن خودرو

فن خودرو


اگر فن ها را بررسی کرده و در عملکرد آن ها مشکلی وجود نداشت، اما کماکان دمای موتور بالا بود، این احتمال وجود دارد که میزان آب به دلیل وجود هوا در سیستم خنک کننده، کم باشد. در این حالت به منظور خنک کردن موتور خودرو، آن را خاموش کرده و با فاصله های چند ثانیه ای، به صورتی که تنها پیستون ها پایین و بالا شوند و ماشین روشن نشود استارت بزنید. در نتیجه¬ی این عمل رینگ پیستون به دیواره ی  سیلندر نمی چسبد. بعد از این که موتور خودرو خنک شد باید به مکانیک ماهری در این زمینه مراجعه کرد تا هواگیری را انجام دهد.


 رینگ و پیستون

رینگ و پیستون


پس از پایین آمدن دمای موتور در رادیاتور خودرو را باز کرده و داخل آن آب بریزید. داغ کردن موتور در مواردی به دلیل کم شدن آب صورت می گیرد که در پی نشتی موجود در سیستم خنک کننده می باشد. این موارد باید بررسی و رفع گردد. در صورت سالم بودن فن¬ها و عدم وجود کمبود آب در سیستم، در حالی که حتی با ریختن آب در داخل رادیاتور خودرو نیز دم پایین نیامد، حالت هایی پیش می آید که در ذیل آن ها را شرح خواهیم داد.


دلایل بالا رفتن آمپر آب ال 90

یکی از دلایل بالا رفتن آمپر آب، قفل کردن ترموستات است. این مشکل هنگامی به وجود می آید که در سیستم خنک کننده رسوبات و ذرات معلق وجود داشته باشد. همچنین از دست رفتن مایع خنک کننده نیز سبب بروز این مشکل می شود. همزمانی بالا رفتن آمپر و سرد بودن رادیاتور خوردرو نیز سبب قفل کردن ترموستات می شود. در این موارد ترموستات پس از خنک شدن موتور باید تعویض گردد و اگر بعد از تعویض نیز مشکل برجای خود باقی مانده بود باید به بررسی واترپمپ پرداخت.

 ترموستات ماشین

ترموستات ماشین


پمپاژ مایع خنک کننده و آب به درون موتور خودرو به طور مداوم توسط واتر پمپ صورت می¬گیرد. واتر پمپ در اطراف پیشرانه و سیلندر، سبب گردش آب می¬شود که این عمل باعث خنک شدن آب به مقدار کافی شده و سپس این آب خنک به رادیاتور خودرو بازمی گردد. یکی از نکته های مهم درباره¬ی عملکرد واتر پمپ میزان فشار پمپاژ آب در آن است. با کاهش یا افزایش این فشار، خسارت های بسیاری متوجه ترموستات، رادیاتور خودرو، اتصالات و قطعات دیگر خودرو می شود. واتر پمپ ها از لحاظ ظاهری شبیه هم نیستند، اما عملکرد واتر پمپ در تمامی خودروها شبیه یکدیگر است.

حرارت پیشرانه توسط واترپمپ کنترل می شود. اگر واترپمپ دچار مشکل شود حرارت پیشرانه از کنترل خارج شده و دمای موتور با سرعت زیادی بالا می رود. افزایش دمای موتور، خرابی موتور را در پیش داشته، که این موضوع هزینه های بالایی در پی دارد.

 واترپمپ

واترپمپ

 

در هنگام داغ کردن موتور واشر سرسیلندر، اولین بخشی است که آسیب می بیند. به این دلیل که واشر سرسیلندر، نزدیک ترین بخش به محفظه ی انفجار (که گرم ترین بخش قسمت پیشرانه است) می باشد. یکی از عوامل اصلی بالا رفتن آمپر خودرو، خراب شدن سرسیلندر و واشر سرسیلندر است. با توجه به برخی علائم می¬توان به این نتیجه رسید که بالا رفتن آمپر ماشین به دلیل خراب شدن سرسیلندر و واشر سرسیلندر است. خارج شدن بخار از اگزوز خودرو، ریپ زدن و درست کار نکردن آن از این علائم هستند. در کل به هر دلیلی مانند خراب شدن فن ها و ترموستات، موتور خودرو داغ شود واشر سرسیلندر خواهد سوخت باید متذکر شد خودروهایی که واشر سرسیلندر سوزانده باشند، در موقع انجام معامله¬ی فروش خودرو ارزش پایینی دارند.

اگر پس از گذشت مدت زمان زیادی سیستم خنک کننده خودرو را تعویض نکرده و یا به جای آب مقطر و ضدیخ، از ضدیخ به تنهایی و یا از آب معمولی استفاده کرده¬اید، به واشر سرسیلندر و سرسیلندر آسیب وارد می¬شود. در این وضعیت روغن و یا کربن دی اکسید وارد رادیاتور شده، دما را بالا برده و در برخی موارد سبب ترکیدن شیلنگ های رادیاتور خودرو می شود. وجود خرابی در واشر سرسیلندر باید توسط متخصص این حرفه تشخیص داده شود.

 سرسیلندر خودرو

واشر سرسیلندر خودرو


از دیگر عوامل بالا رفتن آمپر خودرو، می توان از کثیفی و وجود مواد اضافی در رادیاتور خودرو نام برد. این مسئله باعث جلوگیری از گردش مایع خنک کننده و آب می شود. در این حالت در خنک شدن موتور خودرو اختلال ایجاد شده و این مشکل باید برطرف گردد. این مسئله در شرایطی مانند سربالایی ها، روشن بودن کولر در هوای گرم و ... رخ می دهد. هنگام بررسی رادیاتور، اگر مواد زائد بین پره های آن باشد، می توان آن را به راحتی تشخیص داد. برای اطمینان حاصل کردن از وجود رسوب و دیگر مواد داخل رادیاتور خودرو باید خودرو را به افرادی که در این موارد تخصص دارند سپرد. در صورت وجود مشکل متخصصان مربوطه رسوبات را از خودرو تمیز می کنند. اصطلاحا فرآیند ذکر شده را سیخ زدن گویند.

 رادیاتور خودرو

رادیاتور خودرو


مقالات مرتبط

© Copyright 2019 All Rights Reserved

secured