معرفی قسمت های مختلف ماشین
1399/12/19 ساعت 17:59:10

معرفی قسمت های مختلف ماشین

نخستین خودروهایی که اختراع شدند همگی با هل دادن یا چرخاندن محور موتور توسط دست روشن می‌شدند، بعد از گذشت زمان نه‌چندان زیادی پس از اختراع اولین خودروها، برای روشن کردن موتور خودرو از هندل استفاده شد؛ اولین استارت خودرو در سال 1896 توسط یک مهندس برق بریتانیایی به اسم داوسینگ برای اتومبیل ساخته شد البته این موتور استارتر درجایی ثبت اختراع نشد. هفت سال بعد در آمریکا در تاریخ 1903 میلادی کلاید جی کلمن اولین موتور استارت برقی را ثبت کرد.

 استارت خودرو چیست؟

درواقع استارت خودرو یک موتور الکتریکی است که نیروی الکتریسیته را به مکانیکی تبدیل می‌کند، در یک استارت خودرو، برق از باتری خودرو گرفته‌شده و پس از عبور سیم‌پیچ درون استارت، باعث چرخاندن چرخ‌دنده‌های استارت می‌گردد که این عمل باعث می‌شود، چرخ دهنده‌های استارت با چرخ‌دنده‌های موتور خودرو درگیر شده و آن را نیز بچرخاند.

استارت با استفاده از سیم‌پیچ‌های درون خود و زغال‌های بکار رفته، با ورود جریان الکتریکی به آن، درون خود یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌نماید که این میدان باعث چرخاندن آرمیچر درون استارت می‌شود. این عمل باعث خواهد شد، چرخ‌دنده در جهتی که تنظیم‌شده است، به چرخش درآمده و هم‌زمان موتور خودرو را نیز به چرخش دربیاورد. معمولا استارترها طوری طراحی می‌شود که فقط در یک‌جهت قابلیت چرخش داشته باشد.

 



اجزای تشکیل‌دهنده استارت

استارت خودرو از بالشتک‌ها، سیم‌پیچ، خودکار، دنده استارت، آرمیچر، زغال استارت، کلگی استارت، پوسته استارت و درپوش انتهای استارت تشکیل می‌شود که در ادامه به توضیح این اجزا می‌پردازیم.

پوسته استارت یا همان پوسته اصلی از یک استوانه به جنس فولاد ساخته‌شده است، همچنین چهار عدد بالشتک که آن‌هم از جنس فولاد است درون پوسته نصب می‌شود که باید حوزه مغناطیسی در اطراف آن‌ها ایجاد شود.

 یک حلقه سیم‌پیچ به دور بالشتک‌ها پیچیده می‌شود که هر استارت دارای ۴ حلقه سیم‌پیچ است. با کمک بالشتک و نیروی الکتریکی، وظیفه ایجاد حوزه مغناطیسی را به عهده‌دارند. در بخش اتوماتیک نیز یک قطعه استوانه‌ای کوچک است که بر روی پوسته اصلی درپوش جلویی استارت نصب می‌شود که وظیفه اصلی این قطعه انتقال الکتریسیته به سیم‌پیچ بالشتک است؛ هم‌زمان با پیش راندن دنده، استارت توسط دوشاخه دنده باعث درگیری آن با دنده فلایویل می‌شود.

 دنده استارت بر روی شفت آرمیچر و روی مارپیچ شفت آرمیچر قرار دارد، تنها در یک‌جهت خلاص و در جهت مخالف درگیر می‌شود. وظیفه این قطعه انتقال نیروی گردشی مکانیکی از آرمیچر به دنده فلایویل و چرخاندن فلایویل است.

آرمیچر در مرکز شفت خود دارای پره‌هایی است که سیم‌پیچ در داخل این هسته پیچیده شده و دو سر سیم‌پیچ به کالکتور متصل به سر شفت وصل می‌شود، وظیفه این قطعه ایجاد حوزه مخالف حوزه بالشتک است؛ که در این زمان قطب‌های هم نام همدیگر را می‌رانند و باعث چرخش آرمیچر می‌شود.

زغال استارت از جنس کربن نرم و ترکیب درصد کمی مس تشکیل می‌شود که وظیفه اصلی این قطعه رساندن الکتریسیته بر سر کالکتور آرمیچر بوده و باعث ایجاد حوزه مغناطیسی می‌شود.

کلگی استارت از جنس آلومینیوم خشک ساخته‌شده و محل نصب پوسته اصلی اتوماتیک استارت بوده و نگه‌دارنده شفت آرمیچر است.

درپوش انتهای استارت، محل قرارگیری زغال‌های مثبت و منفی است. همچنین از آن می‌توان به‌عنوان نگه‌دارنده شفت آرمیچر نیز نام برد.

استارت نخوردن خودرو

اگر خودرو استارت نخورد، علت‌های زیادی وجود دارد اما از ساده‌ترین علت‌ها شروع کنید، به‌طور مثال باتری را موردبررسی قرار دهید، همچنین سیم‌کشی استارت، خرابی استارت و قطعی سوئیچ را نیز بررسی کنید و درصورتی‌که با مشکلی مواجه شدید، به تعمیرگاه مراجعه کنید تا مشکل برطرف شود.


 


باتری خودرو چیست؟

درواقع باتری که در خودروها مورداستفاده قرار می‌گیرد از نوع باتری‌هایی هستند که قابلیت شارژ شدن را دارند، مدل اصلی این باتری‌ها اسید-سرب است ولی با توجه به ایراداتی که دارد، مدلی دیگر به نام باتری خشک در حال افزایش یافتن در بازار است. ولتاژ باتری ماشین‌ها، نسبت به مدل‌های آن تفاوت بسیار زیادی دارد. برای مثال می‌توان به سواری و وانت 12 ولتی و ماشین‌های سنگین 24 ولتی اشاره کرد.

نقش باتری در خودرو چیست؟

اولین نقش باتری نگه‌داشتن انرژی، ایجاد نیروی کافی برای جرقه زدن و استارت زدن است. اینکه هر باتری چقدر طول عمر داشته باشد بستگی به موارد بسیار زیادی دارد. وقتی ریزش موادی که در صفحات باتری قرار دارد براثر انبساط و انقباض در زمان شارژ و دشارژ اتفاق می‌افتد، یکی از همین موارد است. علت اصلی خراب شدن باتری سولفاته شدن آن‌ها است.

برای اینکه بتوانیم طول عمر باتری خودرو را افزایش دهیم، بهترین راه مراقبت مستمر از باتری و موتور است. در زمستان برای زیادشدن عمر باتری، باتری را به‌صورت کامل شارژ و موتور را گرم‌کنید. زمانی که هوا گرم یا تابستان است باید سطح الکترولیت را به‌صورت منظم چک کنید تا مشکلی به وجود نیاید.




اجزای سازنده باتری

جعبه باتری: از جنس پلاستیک یا لاستیک خودرو ساخته می‌شود و به شکل مکعب مستطیل است و در زمان ساخت آن به این نکته توجه می‌شود که در مقابل حرارت به وجود آمده از فعل‌وانفعالات شیمیایی باتری و ضربه مقاوم بوده و در برابر جریان الکتریسیته عایق بسیار خوبی باشد.

جعبه‌ی باتری خانه به خانه ساخته‌شده است و هر یک از خانه‌ها حوضچه‌هایی دارند، زمانی که رسوبات از کف به سطح خانه‌های باتری برسند باعث اتصال کوتاه باتری می‌شوند و درنهایت قدرت باتری کاهش پیدا می‌کند.

صفحات باتری: هر خانه‌ای که در این صفحات وجود دارد سه صفحه‌ی مثبت، منفی و عایق است.

صفحات مثبت: از جنس پراکسید سرب است.

صفحات منفی: مانند صفحات مثبت هستند ولی با یک تفاوت که ماده‌ی فعال شدن آن، سرب اسفنجی است.

صفحات عایق: برای اینکه صفحات مثبت و منفی به یکدیگر متصل نشوند، بین این صفحات یک عایق از جنس پلاستیک یا فیبر می‌گذارند.

این نکته را در نظر داشته باشید که صفحه‌های منفی تعدادشان یک عدد بیشتر از صفحه‌های مثبت است. به هرکدام از این صفحه‌های مثبت و منفی پلیت گفته می‌شود؛ یعنی اگر خانه‌ی باتری 19 پلیت داشته باشد، 9 عدد آن مثبت و 10 عدد از آن منفی است که معمولا روی باتری نوشته می‌شود.

باتری به ماشین شما قدرت می‌دهد، حتما اگر باتری خراب باشد استارت زدن برای ماشین شما غیرممکن می‌شود. پس به این نتیجه می‌رسیم که عوض کردن یک باتری خراب بسیار مهم است.

چه زمانی باید باتری تعویض شود و چگونه این اتفاق می‌افتد؟

روشن نشدن خودرو

کار نکردن لوازم برقی خودرو مثل چراغ و رادیو

زمانی که موارد بالا برایتان پیش آمد، احتمالاً مشکلی در باتری رخ‌داده است.

توان باتری تست می‌شود.

باتری خراب را برمی‌دارند و باتری جدید را نصب می‌کنند.

پاک کردن سری کابل باتری و نصب کردن واشر ضد خوردگی.

سیستم شارژ خودرو امتحان می‌شود که از درست ‌کار کردن باتری مطمئن شوند.


همان‌طور که گفته شد، باتری یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مواردی است که باید همواره موردبررسی قرار بگیرد، در غیر این صورت با مشکلات فراوانی مواجه می‌شوید. اگر برای خرید باتری ماشین نیاز به مشاوره دارید می‌توانید با شماره‌های درج‌شده در سایت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره‌مند شوید.


 

چراغ خودرو  

یکی از مهم‌ترین قطعات در خودرو، چراغ آن است، زیرا تاثیر بسیار مهمی در کیفیت رانندگی افراد دارد، چراغ خودرو باعث می‌شود تا راننده بتواند دید خوبی داشته باشد، البته بسیار از رانندگان چراغ خودرو را به سلیقه‌ی خود تغییر می‌دهند، این تغییر می‌تواند برای زیباتر کردن ظاهر خودرو یا افزایش نور و دید بهتر باشد.




کاهش نور چراغ خودرو

همان‌طور كه مي‌دانيد برق‌ خودرو را دينام تامين مي‌كند و وقتی‌که كارايي آن به هر علتي پايين بيايد دستگاه‌هاي برقي خودرو هم خوب كار نمي‌كنند كه اين موضوع بر روی کیفیت چراغ خودرو تاثیر می‌گذارد. اگر چراغ‌هاي جلو خودرو و داشبورد کم‌نور و يا برعكس به‌شدت پرنور شوند، راننده باید مشکل را بررسی کند و آن را برطرف سازد.

کم‌نور شدن چراغ خودرو را نبايد ساده فرض كنيم مانند سوختن چراغ‌ها و يا فيوزها يا بخشي از سيم‌كشي بلكه بايد توجه داشته باشيم كه کاهش نور چراغ خودرو مي‌تواند براي ما حادثه‌ساز باشد البته این موضوع يك نقص فني هم به محسوب می‌شود و اگر پلیس متوجه آن شود، شمارا جریمه خواهد کرد.


كليد چراغ خودرو

كليد چراغ در قسمت جلو خودرو و معمولا كنار فرمان خودرو قرارگرفته است كه براي روشن و خاموش كردن چراغ‌هاي جلو خودرو در شب پیش‌بینی‌شده است كه اگر اين كليد به هر دليلي خراب شود و چراغ خودرو روشن نشود راننده و همراهانش در جاده احساس خطر مي‌كنند و بايد بدانيد كه این مورد غيرقانوني هم است و جريمه خواهند شد.

همچنين در برخي از خودروها كليد چراغ خودرو يك كليد تركيبي است كه روشن و خاموش كردن چراغ‌هاي جلو و راهنماها را باهم انجام مي‌دهد در ضمن عوض كردن چراغ‌هاي جلو خودرو چند مرحله دارد، این مراحل شامل:


بازبینی کلید مربوطه

تست کردن فیوزها و برق خودرو

تعویض و جایگزینی کلید ناسالم با کلید سالم

بررسی عملکرد کلید جدید و همچنین تمامی چراغ‌های خودرو


تمیز و براق کردن چراغ خودرو

همان‌طور که گفته‌شده، چراغ‌های خودروی باعث می‌شود تا راننده دید بسیار بهتری داشته باشد به همین دلیل تمیز کردن آن امری ضروری و مهم است؛ به‌آسانی و باکمی حوصله می‌توانید چراغ خودرو را به‌خوبی تمیز کنید، برای این کار می‌توانید از مواد شوینده‌ی خانگی هم استفاده کنید.

زمانی که فریم و طلق چراغ‌های خودرو در ارتباط با اکسید شدن و آلودگی‌ها کدر و تیره می‌شود و دیگر مثل قبل شفاف نیست، می‌توانید اقدام به تمیز کردن آن کنید.


موارد موردنیاز برای تمیز کردن چراغ خودرو:

مایع ظرف‌شویی

پولیش یا خمیردندان

چندین دستمال

آب

برگه سمباده بسیار نرم یا پارچه

الکل


نکته‌ای که در حین تمیزکاری باید به آن توجه کنید این است که اول از یک چراغ شروع کنید و یادتان باشد که استفاده از شوینده‌های قوی می‌توانید باعث آسیب رساندن به چراغ‌ها شود. البته این نکته را در نظر داشته باشید که برای اینکه به رنگ خودرو آسیبی وارد نشود، بهتر است که اطراف چراغ خودرو را با استفاده از یکپارچه بپوشانید تا آسیبی به رنگ خودرو وارد نشود.

مقالات مرتبط

© Copyright 2019 All Rights Reserved

secured